Marthe Phielix


Kraalsieraden is ontstaan in een moeilijke tijd voor mij en mijn gezin. Mijn oudste dochter werd ernstig ziek en bracht veel tijd door in het ziekenhuis. Om de tijd te doden ging zij sieraden maken. Ik hielp mee en ging op jacht naar mooie kralen en onderdelen.

Het sieraden maken bleek een positieve afleiding en hielp ons allebei door een zware tijd heen. De sieraden vonden ondertussen gretig aftrek bij familie en vrienden en niet te vergeten, het ziekenhuis personeel. Toen mijn dochter beter werd en verder kon gaan met haar leven besefte ik dat het scheppen van “iets moois” mij heel gelukkig maakt. Men vroeg mij geregeld of ik geen workshops kon gaan geven. Mijn liefde voor kleuren, mooie materialen en mode laat zich goed combineren met mijn andere passie: reizen! Er gaat geen vakantie voorbij of ik kom met nieuwe kralen en onderdelen thuis. Tijdens de workshops vind ik het belangrijk dat iedereen met een bijzonder sieraad naar huis gaat en de helft is al gewonnen als de ingrediënten goed zijn. Kwaliteit staat voorop, creativiteit volgt dan vanzelf!

De kinderfeestjes geven mij weer op een andere manier voldoening. Leuk vind ik het om kinderen wat te leren en dan na afloop hun trotse snuitjes te zien. Gezellig met z’n allen om de tafel met wat lekkers erbij en samen in een ontspannen sfeer iets maken wat ook daadwerkelijk gedragen gaat worden.

Ik hoop mijn passie op jou te mogen overbrengen!


marthe phielix